Oldal kiválasztása

Tudi Čehi so se spopadli z načrtom migrantskih kvot

Češki podpredsednik vlade Jan Hamácek je v članku, objavljenem v sredo v časopisu Právo, dejal, da Češka zavrača migracijske kvote, ker ogrožajo Evropo.

Po nedavnem ponovnem odprtju izdaje kvot na pobudo Italije, Francije in Nemčije, razdeljevanje migrantov, ki prihajajo v Evropo, med države članice Evropske unije „po mnenju Jana Hamaceka „težave zagotovo ne rešuje “.

Prav tako je nesprejemljivo, da so države začetnice predstavile prerazporeditev migrantov kot lahko dostopno dejstvo drugim državam, čeprav to vprašanje ogroža celoten schengenski sistem.

Fotó: pixabay.com

Češka in druge tri države Višegrajske skupine (Poljska, Madžarska, Slovaška) se sistemu ne pridružujejo – je dejal češki notranji minister.

Edina rešitev problema migracije je preprečiti, da bi ljudje stopili na pot. Pomagati moramo tam, kjer se pojavi težava, kjer ljudje bežijo, “je dejal Hamacek.

Kvote kot rešitev begunskega problema ne delujejo, so le prepir – pravi češki politik. Po njegovem mnenju ta tema ne deli samo srednjeevropske, temveč tudi zahodnoevropske družbe, ki daje prednost populistom, protievropskim silam in kot taka ogroža Evropo, kar je nesprejemljivo.