Oldal kiválasztása

„Transilvanski Maugli" je izginil, policija ga išče

Zanemarjena, nesposobna štiriletna deklica, znana kot Maricsika, je imela pravo ime Alina in je živela s svojci v propadlem naselju propadle vasi v okrožju Szilágy. Do prihoda policije in skrbništva so že izginile in jih zdaj iščejo v okrožju Sathmar.

Prostovoljci dobrodelne fundacije József so za štiriletno deklico našli grozno stanje. Otrok, znan kot Maricika, živi v vasi Romlott v okrožju Sălaj, v sodu lokalne romske kolonije, v nečloveških razmerah. Ko so ga prostovoljci našli, je bil bolan, neopran in razgaljen in ni mogel komunicirati z okolico. Kot navaja maszol.ro, ni bilo nihče mar za očitno zanemarjeno deklico, sploh ni poznal njenega polnega imena, ni imel zapisov in podatkov o svojih starših. Otrok ni bil znan niti policiji niti županovemu uradu.

Vzgojiteljice, ki bi morale poskrbeti za to, so inšpektorjem skrbništva povedale, da so otrokovi starši v tujini. Organ skrbništva je uspel najti rojstni list Maricike: ona se imenuje Alina, rojena leta 2015 in ima uradno prebivališče v Alsóegregyju.

Fotó: pixabay.com

Vendar z mamo in partnerjem živi na istem dvorišču v vasi Romlott v vasi kot njen mož, prej znan kot „stric”, in njegova žena. Slednji je bil za varstvo otroka zaupan, ko so ga srečali prostovoljci iz dobrodelne fundacije Joseph.

20. januarja je policija okrožja Szilágy skupaj s skrbništvom odšla na lokacijo, ki jo je navedel pritožnik, vendar ni mogla najti družine, ki jo je iskala. Sosedje pravijo, da je otrok z mamo in ženo obiskal Satu Mare. Policija tam išče deklico.