Oldal kiválasztása

Tragedija v nadškofovi šoli: študent je prizadel električni udar, študent umre v bolnišnici

18-letnika je pri pouku prizadel električni udarec, nekajkrat so ga morali oživljati, a njegova organizacija se je na koncu odpovedala borbam.

18-letnemu Lukášu, ki je kot študent umrl med poukom na osnovni šoli za elektrotehniko v Érsekújvárju v začetku decembra – je povedal vir blizu bolnišnice. Fantkovi možgani so se ustavili že prej in umrl je v nedeljo.

Lukáš se je v ponedeljek udeležil svojega zadnjega razreda, poleg učitelja pa so bili prisotni trije učenci. Študenti pravijo, da jih vedno obravnavajo v manjših skupinah, da lahko učitelji bolje poskrbijo zanje.

Po besedah sošolcev je Lukáš nenadoma padel na tla, potem ko je približno 400 vulkanov tekalo po njegovem telesu. Takoj so ga začeli oživljati, občutek, da se mu je ustavilo srce. Po tem so ga odpeljali v bolnišnico, a so ga morali večkrat oživljati. Po stabilizaciji Lukáševega stanja so ga zadrževali v globoki anesteziji.

Dečkov oče šolo očita, da domnevno uporablja zastarele naprave, ki ne ustrezajo zahtevanim standardom. Péter Lénárt, ravnatelj šole, je obžaloval dogodke, vendar se je takrat zavzemal za dežurnega učitelja.

Po incidentu so učenci izdali anonimno pismo, v katerem so zapisali, da v šoli delajo instrumente, ki so bili še narejeni v socialistični Češkoslovaški in da so bile naprave pogosto nepravilne.

Fotó: pixabay.com

Inšpektorat za delo je v ustanovi odkril tudi več pomanjkljivosti – piše Paraméter.