Oldal kiválasztása

To se zgodi vašemu telesu, če ne pijete vode na visoki vročini

Ni dovolj reči, da je topleje, bolj morate biti pozorni na svoj vnos tekočine. Toda kaj se zgodi z vašim telesom, če zanemarite to zelo pomembno stvar? Pokazali vam bomo.

Ko je toplo, je še posebej pomembno, da pijete vsaj 2-3 litre vode vsak dan. Konec koncev se telo odzove na blago dehidracijo, ne z najbolj prijetnimi simptomi. Takole.

Dohiteva zaprtje

Če se spopadate z zaprtjem, boste morda želeli razmisliti, koliko ste pili v zadnjem času. Pomanjkanje tekočine je eden glavnih vzrokov za to nelagodje. Vse, kar morate storiti, je, da spijete nekaj kozarcev vode.

Počutiš se izčrpano

Od motenj spanja do stresa obstaja veliko razlogov, zakaj ste utrujeni in utrujeni – a ste vedeli, da je pomanjkanje vode eden izmed njih? Voda je ključnega pomena za pretvorbo hrane v energijo za telo. Če nimate vode, ne boste imeli energije.

Vaša koža bo hitreje starala

Dehidracija se bo pojavila tudi na vaši koži – kmalu boste nagubani, občutljivi in ​​papirnati. Če pa nekaj dni zaužijete dovolj tekočine, bo izboljšanje stanja vaše kože spektakularno.

Ne moreš se osredotočiti

Telo se lahko na pomanjkanje pozornosti in razpršenosti odzove na dehidracijo. Ker so možgani sestavljeni iz 80 odstotkov vode, torej ko se oskrba s tekočino v telesu zmanjša, ta organ prvič trpi. Morda ne bi smeli spati v vročini, ampak bi spili kozarec vode?

Boli vas

Drug pomemben dejavnik gibljivosti sklepov je, koliko pijete in celo organi so oblazinjeni, če imate v telesu dovolj tekočine. Če boli tu in tam boli in ne veste zakaj, boste morda morali piti.

Ste napihnjeni in ne morete shujšati

Fotó: pixabay.com

Ko je telesu malo vode, bo poskušal zadržati vso moč svojega telesa, da se boste počutili napihnjeni. Več raziskav kaže tudi, da pravilen vnos tekočine podpira hujšanje.

Imate mišične krče

Voda pomaga vzdrževati ravnovesje natrija in kalija v telesu. Če je to ravnovesje moteno, lahko zlahka privede do krčev v mišicah.