Oldal kiválasztása

To postavi najprej v svoj vrček II. Elizabeth: ne čaj!

Dvorni soigralec, ki je služil kraljevi družini, je razkril skrivnost čaščenja.

Ni skrivnost, da ga imajo Angleži zelo radi in popoldne slovesno pijejo čaj. In najboljše čaje očitno dobi nihče drug kot II. Angleška kraljica Elizabeta. Podjetje Twinings monarhijo že od leta 1837 oskrbuje z najkakovostnejšim čajem – prvi so kraljici Victoriji postregli s skodelico njihovih specialitet.

Stephen Twinings, lastnik podjetja, je za britanski časopis povedal, da je razkril tudi, kako do popolnosti pripraviti črni čaj.

Najprej je treba pripraviti čajnik. Izperite s toplo vodo, nato izlijte vodo za izpiranje. Nato vrč napolnimo s hladno vodo in v njem zavremo vodo. A pozor, dovolj je, če šele začnete vreti, kajti če prekipite, lahko gre v škodo aromi čaja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po receptu Twinings lahko varno uporabljate filtrirni čaj, kakovostni filtrirni čaji niso nič slabši od vlaknastih. Se pravi vlijte vročo, sveže prevarano kuhano vodo na čajni filter. Ne ocenjujte čaja po barvi, saj bo tekočina hitro dosegla pravo barvo, vendar bo potreben čas, da se aroma razkrije. Vodja ekipe pravi, da je vredno čaj namakati vsaj štiri minute, da postane popoln.

Če imate radi mleko, najprej vlijte mleko v skodelico in šele nato nanj nalijte končni čaj. Na ta način mleko čaj ohladi in ne čaj segreje mleko.

Podjetje Twinings ne more razkriti podrobnosti o kraljevi službi, zato II. Niti o Elizabethinih navadah pitja čaja, saj je del njihove pogodbe varovanje zaupnih podatkov v tajnosti. Britanski časopisi pa šepetajo, da je kraljičin najljubši čaj Earl Grey z malo mleka, brez sladkorja.