Oldal kiválasztása

To je razkril skrivnostni pes, ki se je sprehajal pred dvema tednoma, potem ko so ga ujeli Zahvaljujoč sodelovanju več zaščitnikov živali je bil ujet skrivnostni šar pei, ki od sredine decembra pohajkuje ulice Budima. Pobegnil je od vseh in ga niso mogli pritegniti hrana ali besede. Ustanovljena je bila Facebook skupina, ki bi jo iskala, zagovorniki živali pa so se medsebojno obveščali, kje se nahaja.

Razen strahu in sledi 12-dnevnega prikrajšanja na srečo noben ostrejši pei v zadnjih dneh ni premaknil zaščitnikov živali prestolnice.

Pes je od 15. decembra pohajal v Budimu, za njegovo iskanje pa je bila ustanovljena tudi Facebook skupina, o čemer je tudi poročal. Zaščitniki živali so v verigi budnosti ohranjali stike in sledili psu, ki se je obnašal zelo posebno.

Fotó: pixabay.com

Strah pred ljudmi, niti hrana in dobre besede ga niso približali. V resnici je tvegal lastno življenje in se večkrat postavil skoraj pred avtomobile, le da bi pobegnil svojim privržencem. Pretekel je več deset kilometrov po Budimskih gričih. Danes pa se je led prelomil in dokončno ga je ujelo.

Veterinar je ugotovil, da ima čip in mojstra: bil je 3 in je poklical Shaba. Vendar je lastnik med spravnim postopkom izjavil, da tega ni zahteval, zato je zanj poskrbelo združenje za zaščito psov.