Oldal kiválasztása

To je prefinjen trik, s katerim Katarci zadenejo svet

Gledalci so ravno na svetovnem prvenstvu v atletiki, a organizatorji so imeli idejo za reševanje. Gosti delavci so prišli na rob.

Se lahko tisti, ki so Dohi dali pravico, da organizira svetovno prvenstvo v atletiki, pogledajo v ogledalo? Tudi po polnoči so maratonci in pešci napol mrtvi v nečloveški vročini in vlagi; ženske tekače na kratke razdalje so odpihnili preveč intimni posnetki kamer, ki so jih uporabili na startnih strojih; poleg tega ima klimatiziran stadion Kalifa več praznih sedežev kot ventilator. Čeprav so stojnice frustrirajoče prazne, jih večina pokriva z ogromnimi oglaševalskimi minioni.

Fotó: pixabay.com

V zadnjih dneh so organizatorji vložili še en trik, da bi izravnali pomanjkanje zanimanja in pomanjkanje razpoloženja. Od nikoder se ni razvil etiopijski tabor podpor stotine ljudi. Nemški Bild je zadevo preučil in ugotovil, da je veselo, glasno ropotajoča skupina sestavljena iz brezplačnih gostujočih trenerjev, sprejetih na stadion.

Etiopsko veleposlaništvo – je menda na zahtevo organizatorjev – na svoji Facebook strani objavilo, da bodo na svetovnem prvenstvu pozdravili na tisoče rojakov, ki delajo na velikih katarskih gradbenih projektih. Tisti, ki potem hitijo v naglico zaradi zabave, ne da bi pri tem celo molčali, ko bi morali. Tudi če jih govornik večkrat napove.