Oldal kiválasztása

To je povzročilo množično preseljevanje v švedski družbi

Švedska se prav tako bori s pomanjkanjem delovne sile, vendar ima še vedno eno najvišjih stopenj brezposelnosti v skandinavski državi. Migracijska kriza iz leta 2015 ima pomembno vlogo v teh depresivnih statistikah.

Glede na podatke Eurostata več švedskih časopisov poroča, da se Švedska glede na brezposelnost uvršča na 24. mesto med 28 državami članicami EU. In švedski premier Stefan Löfven je pred nekaj leti obljubil, da bodo imeli najnižjo stopnjo brezposelnosti do leta 2020. Švedski tisk ugotavlja, da ima pri teh razočarajočih številkah pomembno vlogo tudi migracijska kriza, ki se je začela leta 2015. Težava ni v tem, da v skandinavski državi ni dovolj delovnih mest, ampak zato, ker je množica priseljencev, ki nimajo pojma, kaj bi počeli. Namesto da bi delali, parazitirajo na socialnih sistemih in podpirajo svoje družine s pomočjo.

Fotó: pixabay.com

V letu 2018 je raziskava izpostavila stopnjo brezposelnosti med avtohtonimi Švedi v višini 3,6 odstotka v primerjavi z 19,9 odstotka za ljudi z migracijskim poreklom.

Številne občine so švedski vladi sporočile, da so lahko v gospodarski krizi, če bodo še naprej zagotavljale pomoč velikemu številu skupnosti za migracije in azil. Več županov je odprto spregovorilo, da je v nekaterih občinah stečaj v nekaterih občinah nepredstavljiv.