Oldal kiválasztása

"To je kot pekel" - je družina, prisiljena v karantenski hotel, pripovedovala o svojih grozljivih počitnicah

Razočarana mati se je popolnoma izvalila, ko je potovalno podjetje uničilo družinske počitnice, tako da jih je preselilo v hotel s koronavirusom, ker je njen mož Paul Heffey imel pozitiven test.

Amanda Leavesley z družino živi v angleškem Huytonu, ki je bila med dopustom v hotelu v karanteni, ker je njen mož dal pozitiven test na koronavirus.

Družina je v Grčijo prispela v sredo, 30. septembra, zdaj pa morajo namesto na počitnicah naslednjih 10 dni preživeti v stanovanju z dveletno hčerko Callijo – sicer jih čaka globa ali zapor.

Amanda se ne pritožuje, da morajo biti v karanteni, ampak da je oskrba zanič. Pravi, da so v svojem karantenskem stanovanju “v peklu” in trdi, da so steklenico vode za večerjo dobili šele prvo noč. Naslednji dan postreženi krompir in piščanec sta bila hladna.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Zaradi Covida so opravili inšpekcijske preglede, kar je bilo v redu. Dva dni kasneje nas je kontaktiral hotel in rekli so nam, naj gremo naravnost v našo sobo, ker je moj partner Paul Heffey dosegel pozitiven rezultat. Prišel je zdravnik, nas pogledal in ugotovil, da smo vsi v redu, nimamo vidnih simptomov. Kljub temu so jim takrat rekli, da moramo v karanteno v posebnem hotelu, ki je bil ustvarjen posebej za turiste, ki so dali pozitiven test. Takoj smo se odpeljali s taksijem v odročni del mesta, tu se je začela groza” -je mama povedala za Daily Star. Kot pravi, je najslabše to, da mora njen mož ostati v drugi sobi, kvečjemu jim lahko mahne z balkona. “Ne moremo iti ven in kupiti stvari, ker ne moremo zapustiti stavbe. Letala pristajajo blizu, lahko ponorejo s svojimi glasovi. Razumem, da moramo biti v karanteni, toda takšni pogoji so grozni.”