Oldal kiválasztása

Tistim, ki prihajajo iz islamskih držav na Danskem, bi državljanstvo zavrnili

To je predlagala njegova Facebook stran in nato v intervjuju s predstavnikom Nove desne stranke Mette Thiesen. Odzivi bodo razkrili, kaj pravi "rdeči blok" na vladi.

Le dva meseca po tem, ko je ”rdeči blok” prevzel oblast na Danskem, se je migracijska politika že močno spremenila. Kot veste, je Danska pripravljena sprejeti migrante na podlagi kvot, -je dejal Mattias Tesfaye, novi vladni minister za priseljevanje in integracijo, ki ima, mimogrede, etiopske potomce migrantov. Prejšnja vlada je leta 2016 preklicala “prostovoljno” kvoto 500 ljudi, tako da bo zdaj spet posodobljena.

Govori se tudi o tem, da je vladno ministrstvo za veroizpoved dovolilo mošejam, da prosto delujejo, da bi spodbujale sodne ukrepe proti pravicam žensk ali celo stališč, ki so v nasprotju z danskim pravom. Odobritev delovanja mošej na Danskem pomeni tudi, da so te ustanove izvzete in lahko izdajo posebne vizume. In zgoraj omenjeni dokumenti skrajno govorečim olajšajo zakonit vstop v državo – je zapisal Origo.

Zdaj so poraženci začeli uhajati iz volilnih klofut. Prva ideja je Mette Thiesen, članica Nove desnice, ki je na svoji Facebook strani in nato v časopisu Berlingske zapisala: ”Ne dovolite, da bi državljani danske državljanstva dobili dansko državljanstvo. Vidimo, da so te skupine v statistiki kriminala preveč zastopane in jim ne želimo dati danskega državljanstva.

Fotó: pixabay.com

Pridobitev danskega državljanstva ni pravica. Državljanstvo moramo podeliti samo tistim, za katere mislimo, da bodo koristili Danski, ki se poistovetijo z danskimi vrednotami in ne storijo kaznivih dejanj. ”

Evropski poslanec je govoril o devetih izvornih državah, ki jim dansko državljanstvo ne bi bilo dano: Irak, Afganistan, Iran, Maroko, Pakistan, Somalija, Libanon, Sirija in Turčija. Vidimo, da moški iz teh držav storijo dvakrat več kaznivih dejanj kot Danci, vendar je njihova zaposlenost za 25 odstotkov nižja – je dejal tiskovni predstavnik.

Veliko vprašanje je, kako se bo odzval “rdeči blok”.

Vir: Breibart