Oldal kiválasztása
News

Terorista bi na božičnem sejmu pri sosedih prelivala kri

Po informacijah, objavljenih v avstrijskih časnikih, sta čečenska migranta, ki so ju uradni organi na Dunaju ujeli prejšnji teden, bila vešča borilnih športov. Teroristični napad sta načrtovala izvesti na božičnem sejmu.

Avstrijskim posebnim enotam je uspelo v zadnjem trenutku ustaviti dva čečenska migranta, ki sta po predvidevanjih imela v načrtu, da bi pokončala čim več nedolžnih oseb na enem od božičnih sejmov na Dunaju. Avstrijske oblasti so v soboto objavile, da so sredi tedna priprle migranta, ki živita na Dunaju.

To je eden od priprtih osumljencev, poroča oe24.at.

Po informacijah časnika ÖSTERREICH je eden od osumljencev 25-letni moški, ki do sedaj ni imel opravka s policijo in njegova kartoteka je prazna. Ahmed A. slovi kot izjemen poznavalec borilnih veščin, tudi v dunajskih športnih krogih ga imajo v čislih. Čečenskega osumljenca bo zagovarjal eden najboljših dunajskih odvetnikov, ki sicer še ni pogledal papirjev, a je prepričan v iskrenost svojega varovanca, ki trdi, da so vse ovadbe neresnične. Poleg Ahmeda A. so priprli tudi 31-letnega Alija B., ki prav tako zanika vse ovadbe v zvezi z napadom. Uradni organi še niso natančno dognali, kaj naj bi bila tarča terorističnega napada, a imajo trdne dokaze o tem, da naj bi se napad izvršil med božičnim večerom in silvestrovim.

Fotó: pixabay.com

Božične sejme na Dunaju vsako leto obiščejo velike množice, prav tako se trume ljudi udeležijo silvestrovanja. Če ne bi uspelo onesposobiti dveh čečenskih migrantov, bi se lahko zgodil najbrutalnejši teroristični napad v zgodovini Evrope.