Oldal kiválasztása

Tega ni, zato na stotine Mercedesov ni bilo dovoljeno v državo

Avstralske oblasti so med avtomobili našle nekaj neprimernega, kar bi lahko kasneje povzročilo veliko težavo.

Sprva so avstralske oblasti vrnile tovorno ladjo, ki je prevažala 900 Mercedesa, na čuden, a razumljiv način: ko so pregledale tovor, se je izkazalo, da bi kup avtov odpotoval v Avstralijo, kar bi škodilo avstralskemu ekosistemu.

 

 

Na videz neškodljivi polži spadajo v vrsto – pijača Helicella – ki sicer ni rojena iz Avstralije, vendar lahko naredi veliko škode: ni dovolj žvečiti pšenice, ječmena in listov sadnega drevja, kar pride do resne škode na pridelku, vendar lahko nosi veliko parazitov, zlasti spore različnih gliv, ki ob vstopu v avstralski ekosistem vedo, kakšno škodo bi lahko povzročile.

Inšpektorji so našli 30 polžev, toda najverjetneje bi se lahko še več skriti v mercedesu, zato so oblasti rekle, da bodo avtomobile samo odpeljale tja, od koder prihajajo.

Fotó: pixabay.com

Polži jemljejo zelo resno v avstralskih pristaniščih, 10 ladij je bilo letos v karanteni ali vrnjenih zaradi polžev. Oktobra je bila pošiljka vetrnih turbin iz Vietnama že obrnjena, ker naj bi ogromni polži prišli v Avstralijo – piše The Guardian.