Oldal kiválasztása

Te vrste žensk lahko moške oprostijo zaradi nezvestobe

Kakšna je vaša prva misel, ko je vaš partner postal nevernik? Se odpravljate od postelje do mize ali poskušate vzpostaviti stik takoj? In kaj je pomembno, da lahko to premagamo? Kateri tip osebe lahko odpušča kršitev?

Po nekaterih raziskavah je skoraj polovica tistih, ki so v razmerju, varal svojega partnerja, veliko pa je tudi takih, ki so se s te poti obrnili šele v zadnjem trenutku. Medtem ko 5 odstotkov moških poroča, da imajo več kot en vzporedni tek, sumimo, da vsi v anketah ne govorijo resnice – zato lahko naenkrat več ljudi drži več kot en likalnik.

Torej je veliko za odpustiti. Ni naključje, da sta Gergő Rácz in Reni Orsova od zdaj naprej, ki poje takole, izjemno priljubljena. Na žalost ima skoraj vsakdo podobno zgodbo iz svojega trenutnega ali prejšnjega razmerja.

Toda kaj je pomembno, če ostanemo v zvezi ali se takoj prekinemo? Po mnenju raziskovalcev je kako ravnanje z nedovoljenimi ravnanji močno odvisno od osebnostnih lastnosti, toda kateri so ključni atributi, ki so značilni za odpuščene? Pokazali vam bomo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Samozavest
Ko gre za napačno predstavitev, lahko to vsem pokvari samozavest. Toda tisti, ki ponavadi v svojem vsakdanjem življenju malo dvomijo, tega ne smatrajo kot svojo krivdo, da so sodelovali. Zato so sposobni komunicirati na realen način in oceniti, ali je to res preprost primer – in če to storijo, lahko celo odpustijo, kar se je zgodilo. Bolj nestanovitna samopodoba je zaradi prisile in pretirane navezanosti sposobna kvečjemu odpustiti, a celo dolgo se smejijo temu, kar se je zgodilo.

Optimizem
Tisti, ki na splošno pozitivno razmišljajo, vedo, da bo s časom vse v redu – naj ostanejo skupaj ali ne. Zato resnično delate na rešitvi, ne poskušate se zavarovati. Glede na to resnično odloča o prihodnosti zveze.

Zaupanje
Tisti, ki nimajo ljubosumja kot svoje temeljne lastnosti, si lahko zlahka povrnejo zaupanje v partnerja, tudi če so ga nekoč izgubili. Prvotno nezaupljivi bodo ljudje, če varajo, izkazali svoje nezaupanje, zato je težko odpustiti. Kdor zaupa ljudem na splošno, pa se seveda na tem področju lahko preudarno in realno odloči, kar pa ne pomeni, da jih je mogoče neomejeno prevarati. Če končno izgubite zaupanje v nekoga, ga boste težko popravili, vendar to ne pomeni, da boste zaupanje v svet izgubili na splošno.