Oldal kiválasztása

Te čudne stvari so ljudje kupovali v času epidemije

Ko je epidemija izbruhnila, je v trgovinah zmanjkalo moke, sladkorja, kvasa, toaletnega papirja in razkužila. Toda ljudje so kupili veliko čudnejših stvari, ko so se srečevali s koronavirusom. Ampak kaj?

Nedvomno je epidemija koronavirusa spremenila naše nakupovalne navade. Nekateri so, odkar je izbruhnila pandemija, bolj varčni, drugi so se navadili hoditi v trgovino in naročiti po spletu. Vendar pa obstaja nekaj predmetov, za katere sploh ne bi mislili, da so jih odvzeli v večjih količinah, odkar so ljudje začeli epidemijo.

Trenirke
To ni presenetljivo, saj so večino časa med karanteno to udobno oblačilo vsi preoblekli. Čeprav oblačilna podjetja na splošno poročajo o velikem padcu prodaje, so hlače za ogrevanje ostale priljubljene in tržne.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Bide
Kdor se je ravno sredi norenja toaletnega papirja bal, da bi mu zmanjkalo tega pomembnega dodatka, je šel še dlje in je v kopalnico vgradil bide. Torej je lahko prepričan, da če mu v trgovinah res ne bo zmanjkalo toaletnega papirja, tudi sam ne bi imel težav. Po podatkih ene ameriške gradbene trgovine se je prodaja bidejev od epidemije povečala za desetkrat. V karanteni se je povečalo tudi število prenov domov, saj so ljudje več časa preživeli v svojih domovih.

Rolerji in kolesa
Namesto gneče javnega prevoza se vsi trudijo najti alternativni način prevoza, vendar nima vsak avtomobila. Poleg tega te športne opreme ne samo, da lažje pridejo do cilja, ampak so odlične tudi za prostočasne aktivnosti. V trgovinah športne opreme se je v zadnjih mesecih močno povečala prodaja rolerjev in koles, a tudi rabljeni rolkarji in kolesa se odlično obnesejo v drugi polovici.

Avtodom
Tega vozila ljudje najpogosteje ne kupujejo, ampak jih najamejo – v tem primeru zato ker jim ni treba deliti nastanitve z drugimi, ko gredo na dopust. Dovolj je, da temeljito razkužite na začetku in koncu počitnic, vmes pa lahko parkirajo kjer koli, kuhajo v svoji kuhinji, bolj profesionalni avtodomi pa imajo tudi funkcionalno kopalnico.

Dišeča sveča
Večina jih je v dneve karantene poskušala pretihotapiti malo luksuza: nekateri so izdelovali čudovite kavne pesmi, pekli druge slastne torte, drugi pa so glasovali za dišečo kopel in dišeče sveče. V tej skupini izdelkov se je povečala prodaja luksuznih znamk in cenejših izdelkov, dišeča sveča pa je bila ena največjih zmagovalk v karantenskem obdobju.