Oldal kiválasztása

Tako vas bo vaš narcistični partner oropal vaše prihodnosti in vas onemogočil

Življenje z narcistično osebo vam bo uničilo sedanjost, pa tudi vašo prihodnost. Toda kaj je tisto orožje, ki se tako težko znebi takšnih odnosov? Zakaj vedno pričakujemo, da se bodo stvari obrnile pravilno?

Narcisi pogosto obljubljajo lepo prihodnost: “potem” se ločite, “potem” se preselite, “nato” se poročite in po možnosti “takrat” imate otroke. Pogoji trenutno niso pravi, le počakati morate še malo, potem pa bo čudovito, saj je že vse načrtoval. Potem pa se seveda odrinejo roki, vedno ravno toliko, da ste pripravljeni še naprej igrati igro, ki porabi tako vašo sceno kot vašo prihodnost.

Vendar obljuba lažne prihodnosti ni resnična obljuba, temveč zgolj manipulacija. Samo služi prepričevanju, da naredite nekaj, na primer pustite tam službo, prekinete stike s partnerji, ki niso simpatični s prijatelji ali družino. To je samo sredstvo, da bo vaš narcisoidni partner imel vedno več nadzora nad vami in postajal vedno bolj zasvojen.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Pravzaprav je le medeni mesec, ki ga vaš partner občasno potegne pred nos, da bi plesal tako, kot je žvižgal. Po eni strani je njegova funkcija odvrniti vašo pozornost od dejstva: nezadovoljni ste z odnosom. Po drugi strani pa vam vliva upanje, da boste, če se boste obnašali “dobro”, končno zaslužili, da se bodo stvari izkazale zares dobro.

Narcisoidni moški se seveda vrže v satje v strateško pravem trenutku: ko se soočate z velikimi odločitvami in tako obstaja možnost, da ne bo imel toliko vpliva na vas kot prej. Kot rezultat taktične obljube pa dvakrat razmišljate, da bi se z njim razšli.

Iz te situacije obstaja samo izhod, če se končno sprijaznite z iluzijo, da želite obljubiti. Niti ne moti. In ni vse odvisno od vas, kako se obnašati: če ravnate do njega in pokvarite sebe, ne boste dobili tega, kar želite. Če se na drugi strani končno postavite za petami in prepustite toksično razmerje, vas bo obtožil, da niste realizirali svojih “lepih načrtov”, vendar boste vsaj dobili priložnost, da začnete svoje življenje in poiščete partnerja, ki vas ne ponižuje. , vendar vas bo resnično obravnaval kot partnerja.