Oldal kiválasztása

Tako se ob trakovem krofu naredi najboljša juha

Pripravite si eno izmed svojih najljubših juh za februar, nato pa boste za kosilo pripravili pravi trakasti krof! Tu je recept za juho.

Ena najbolj priljubljenih jedi v februarju je juha iz kislega zelja: torej juha. Izstopa tudi kot dober gost, samostojen ulov. Nato božanski trak krof in pripravljeni ste na odlično kosilo!

Starostna juha

Sestavine:
40 dkg v Debrecenu
10 dkg slanine iz Cluja
50 dkg dimljenega kraka
1 kg kislega zelja
10 dkg moke
10 dkg maščobe
1 kos čebule
2 stroka česna
5 dl kisle smetane
2 dkg pekoče paprike
rdeče zlato
koper
semena kumine
sol

To storite tako:
Kislo zelje temeljito operemo pod tekočo vodo in nato damo 2 litra vode, da se kuha. Dodamo debrecen, gobec, na kocke narezano slanino. Solimo in kuhamo do mehkega.
Naredite sunkovito, dodajte na drobno nasekljano čebulo, semena kumine, česen, papriko, rdeče zlato in z njo zgostite juho.
Ko končate, vzemite iz njega Debrecen in gobec, ga vzemite in postavite nazaj v skledo, dodajte kislo smetano in nato zavrite. Primešamo koper in ga lahko postrežemo.
Dober tek!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ali si vedel?

Kislo zelje je narejeno iz glavnega zelja s solno fermentacijo ali s slano vodo in kislim testom. Vsebnost vitamina C je izredno velika. (20 kg / 100 g), vsebuje pa tudi vitamine K in B6 ter železo, magnezij in kalij. Vseh teh snovi ne izgubi niti po nakisanju. Odličen je za širjenje krvnih žil in tudi za krepitev imunskega sistema.