Oldal kiválasztása

Tako lahko preživimo božično napetost

Ta recept bo zagotovo pomagal

Ne glede na to, kako lep praznik je, na žalost je bil stresni čas za skoraj vsako družino. Deloma zato, ker mu resnično želimo dati svojo lepoto in razpoloženje, zato v ta namen pogosto pretiravamo z vrvico. Drug razlog v neštetih družinah je ta, da smo prisiljeni srečevati sorodnike, s katerimi nismo popolnoma oblaki. Vendar lahko z nekaj zavestnimi triki počitnice naredite brez stresa.

Zmanjšanje pričakovanj
Največje razočaranje so velika pričakovanja. Radi bi, da stanovanje zasije, da je popolno, darilo bi vsi cenili – lahko bi ga našteli v nedogled. A je res tragedija, če je polnjeno zelje postalo rahlo nesoljeno? Ali se lahko svet res zruši, če za čiščenje oken ne ostane časa in energije? Razmisli o tem. čez nekaj let se ne boste spomnili obliža na prtu, ampak razpoloženja. Zato bodite malo bolj strpni do sebe in dovršenosti.

Pkaj vse ima prednostni
Zdi se običajno, vendar je res, da gre pri praznovanju predvsem za to, da sta skupaj. Zato morate resnično prešteti do 10, preden poberete vodo. V povprečju v torek bi lahko bilo zelo nadležno, da otrok pusti nogavice spredaj. Toda v trenutkih, ko se vsi za nekaj časa končno sprostijo, želi celotna družina uživati v pritisku. Dovolite jim tudi, da stvari nekoliko olajšajo. In stopi na pot za vas, pa tudi zase!

Fotó: pixabay.com

Potrpežljivost
Božično območje, ki ga žal ne morete preoblikovati, vendar na srečo lahko vplivate na to, kako ga doživite. In to je samo družinski obisk. Vsa ta srečanja so naporna in dolgotrajna in skoraj nemogoče je poskrbeti, da sedite za mizo samo sorodniki, ki jih imate radi in se lepo preživite. Najbolje pa je, da kakršen koli konflikt ali napetost izpustite pred ušesi. Ne odzivajte se na dvomljive stavke, ne preusmerite vode, razmišljajte alfa in mislite, da si zdaj preprosto ne zaslužite, da bi se vključili v razprave, ampak resnično želite uživati in celo uživati v praznikih! Ne pozabite, da je vaše razpoloženje v veliki meri stvar odločitve!