Oldal kiválasztása

Tako izgubite odvečne kilograme trajno in učinkovito

Če sledite temu, bo vaša izguba teže zagotovljena!

Ne glede na to, ali ste med tistimi, ki sestavljajo svojo prehrano kot novoletno zaobljubo, ali če menite, da bi bilo dobro, da bi malce odstranili božične kilograme, vam vsekakor lahko pomagamo. Strokovnjaki so povzeli najpomembnejše korake, ki vam bodo zagotovili spektakularno, trajno in resnično izvedljivo rešitev vašega cilja.

Mediteranska prehrana
Tako imenovana sredozemska prehrana je edina, za katero so strokovnjaki dokazali, da je učinkovita pri hujšanju, in deluje kot znanstveno dokazana prehrana. Skrivnost je v tem, da je vaša prehrana v bistvu sestavljena iz sadja, zelenjave, polnovrednih žitaric, pustega belega mesa, občasno dopolnjenega z nekaj rdečega mesa. Koristni elementi te prehrane so oljke in rastlinska olja. S takšnim prehranjevanjem lahko uživate v številnih okusnih okusih, hkrati pa ne samo, da boste pomagali izgubiti kilograme, ampak tudi zmanjšali tveganje za srčno-žilne bolezni v telesu.

Odložite za predelano hrano
Iz vaše prehrane je treba izločiti ne le rafiniran sladkor, ampak tudi več živil, ki so predelana hrana. Tako je pri večini narezkov, da ne omenjam konzervirane hrane. Prav tako je koristno imeti v mislih, da se, ko se osredotočate na zdravje in kupujete nekaj mesnih, vendar rastlinskih živil, morda ne počutite dobro. Ker je na rastlinski osnovi, ni nujno zdrav: morda je poln neželenih dodatkov. Zato morate pozorno pogledati svojo etiketo. A vse to je pomembno tudi za vaše hujšanje: bolj naravne in čistejše boste izbrali sestavine, bolje se bo vaše telo razbremenilo, kar bo pomagalo vašemu metabolizmu in zdravi prebavi, kar je pomemben pogoj za doseganje in vzdrževanje idealne teže.

Prehranjevanje je pomembnejše od treninga
Ne razumite me narobe, nočeva z vami govoriti niti o treningu! Vendar pa preprosto gradnja vadbe ni dovolj za hujšanje. Obroki so v zvezi s tem bolj pomembni. Pravzaprav lahko recept za hujšanje poenostavite le z majhnimi napotki: Jejte polovico toliko kot doslej, kritične točke v svoji prehrani nadomestite s čistimi, zdravimi sestavinami in shujšajte samodejno!

Fotó: pixabay.com

Ogljikovi hidrati niso sovražnik
Sladkor smo že omenili in omenili smo, da ga je pomembno bistveno zmanjšati ali celo iztrebiti. Niso pa vsi ogljikovi hidrati sovražniki! Težavo povzročajo rafinirani ogljikovi hidrati, na primer beli kruh, pecivo in drugo, poleg sladkorja. S polnozrnatimi žitaricami, zelenjavo, sadjem ali rjavim rižem na primer brez problema, lahko ga jeste.

Vsako gibanje šteje
Čeprav je večina izgube teže prav zaradi hrane, je vadba res pomembna! Ne bo vam pomagalo pri nenadni in takojšnji izgubi teže, toda s podpiranjem cirkulacije in metabolizma boste v bistvu bolj zdravi in bolj fit, vaše mišice bodo tonirane, spremembe v telesni sestavi mišic in maščob bodo spremenile način uživanja hrane in kurjenje vpliva na šport. Preden pa se začnete pripravljati na maraton, imejte v mislih, da je najbolje trenirati postopoma in poiskati šport, v katerem uživate. Premikanje ni nujno, ampak navdušujoča avantura! Tako lahko uživate tudi kot hobi. In veliko je pomembno tudi, če preprosto preklopite na hojo po odsekih, ki ste jih predhodno zapeljali v avtobusu ali pa namesto dvigala izbrali stopnice. Strokovnjaki pravijo, da je vsekakor vredno pridobiti približno 2,5 ure aktivnih aktivnosti na teden. Dobro je, da to upoštevate pri izbiri hoje, namesto da bi jo elektrificirali.

Pravilno spanje
Da, poleg aktivnih aktivnosti je zelo pomembno, da imate dovolj spanja in kakovostnega spanca! Neprespanost vodi do stresa, ki poruši ravnovesje vašega telesa in poleg nešteto tveganj za bolezen škodljivo vpliva tudi na vaš metabolizem, da ne omenjam, da je čokolada ali torta veliko lažje doseči, da vas ne bo več. Poskrbite, da poskusite dobiti 7-8 ur spanja na dan!