Oldal kiválasztása

Ta primitivni zajtrk je že 120 let najboljše naravno zdravilo za gripo

To preprosto živilo že dolgo velja za enega najboljših pripomočkov imunskega sistema. Ni dovolj, da bi bili zelo občutljivi, ampak zaužitje lahko prepreči kar nekaj bolezni.

Medtem ko napačna percepcija Svetovne zdravstvene organizacije pravi, da ni dobro za preprečevanje koronavirusa, je nesporno, da ima česen nekaj protimikrobne aktivnosti. Zato je vsaj, ko tistega dne ne nameravate hoditi k ljudem, vredno pojesti dobro česen toast.

Ta zajtrk ima z malo masla ali olivnega olja, malo soli in kančkom zelene začimbe božanski okus. In če imate v preteklosti okužbo zgornjih dihalnih poti, je najboljše, kar lahko storite, da redno uživate to poslastico.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Še bolje je, da sesekljan strok česna po čiščenju pustite na zraku približno 20 minut. Tu se aktivira žveplova spojina imenovana alliin, ki je odgovorna za njen zdravilni učinek – po razrezu encim imenovan alliinaza iz alliinske spojine tvori alicin, ki ima v resnici zdravilni in antiseptični učinek. Poleg tega česen najbolje uživamo surovega, saj dolgotrajno segrevanje povzroči škodo učinkovini.

To ljudsko zdravilo so poznali ne samo vaščani, temveč tudi stari Grki. Za najboljši učinek so menili, da bi zaužili vsaj tri stroke česna na dan. Če imate prehlad ali gripo, ne skrbite za sapo, uporabite zdravilno moč česnovega toasta.