Oldal kiválasztása

Ta preprost trik dejansko izsesa maščobni madež iz oblačil

Vam je med kuhanjem maščoba spet kapljala na oblačila? Ste odložili svojo najljubšo bluzo s pico? Moteče je, vendar vam ni treba trpeti. Tukaj je trik, s katerim odstranite vse maščobne madeže.

Ali niso najboljši odstranjevalci madežev odstranili maščobni madež? Preizkusite preprost užitni škrob! Ja, ta iznajdljivi pomočnik ve veliko več kot zgoščevanje hrane: preprosto izsesa maščobne madeže iz oblačil in preprog. Kako deluje? Po eni strani užitni škrob deluje kot naravno, fino čistilno sredstvo, po drugi strani pa je njegova vpojna sposobnost ogromna.

Ne skrbite, če vsak dan s seboj v jedilnico na delovnem mestu ne vzamete majhne vrečke užitnega škroba, saj ta material ne obravnava le svežih, ampak celo starih, posušenih madežev in celo porumenelih madežev potu.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Del užitnega škroba zmešajte z enako količino vode, dokler ne dobite gladke paste. To pasto nanesite na madež in pustite delovati čez noč. Pod madež položite papirnato brisačo ali kuhinjsko brisačo, da preprečite raztekanje. To je še posebej potrebno, če je madež nov. Naslednje jutro ste s madeža odrisali posušeno pasto in jo s suho krpo podrgnili po površini – presenečeni boste!