Oldal kiválasztása

Švedski fant z ročno bombo nosil v šolo

Sprva ga je dal doma, nato pa ga je po poletnem odmoru vzel, da ga pokaže sošolcem. K sreči je eden od učiteljev opazil granato na mizi za ping-pong.

V letu 2016 so v različnih napadih na Švedskem uporabili 52 primerov ročnih bomb. Sprva so ciljali predvsem na avtomobile in hiše, vendar je bilo vse več napadov na mestne hiše, policijske postaje in policiste. Novejših podatkov še nimamo, toda do 11. januarja letos je lahko kdo nekaznovano dostavljal ročno bombo ali kateri koli drug eksploziv. Leta 2018 je Local.se celo objavil sliko bosanske policije granat iz Bosne, ki bi bile prepeljane v Stockholm, vendar neuspešno.

Fotó: pixabay.com

Po takšni zgodovini smo komaj presenečeni, ko švedski malček prihaja v Kristianstad z ročno bombo, piše Voiceofeurope na švedski televiziji. Potem ko ga je ena učiteljica opazila na mizi s ping-pongom, so strokovnjaki za bombo prišli ven, stavba je bila izpraznjena in granata na šolskem vrtu so eksplodirali.

Po podatkih policije je otrok poleti našel granato in jo odnesel domov. Njegovi starši niso imeli pojma, da so bili od takrat v nevarnosti.