Oldal kiválasztása

Švedska vlada je izgubila nadzor nad državo

Kot je dejal politik iz švedske Zmerne stranke, je sedanja vlada izgubila nadzor nad dogajanjem v državi. Ulf Kristersson je to povedal po tresanju centra mesta Stockholma z enim najmočnejših eksplozij doslej.

Kristersson je v izjavi dejal tudi, da bo val države brez primere pretresel. Švedski politik je citiral tudi uradno statistiko, da se je leta 2019 v skandinavski državi zgodilo 230 bombnih napadov. Število bombnih napadov na Švedskem se že nekaj let povečuje.

Žal je sedanja vlada izgubila nadzor nad dogajanjem na Švedskem. Zjutraj se pogosto zbudimo ob bombah in bombnih napadih, nazadnje atentatu v centru Stockholma
– Kristersson je povedal za časopis Aftonbladet. V zvezi z bombnim napadom v nedeljo zvečer v Stockholmu je policija dejala, da je to ena najhujših eksplozij v prestolnici. Po navedbah oblasti je bila le sreča, da v eksploziji ni bil nihče poškodovan. Ulf Kristersson meni, da je za integracijo in migracijsko politiko v zadnjih letih mogoče kriviti, da je nekoč ostala zgledna država.

Fotó: pixabay.com

V nasprotju s tem je premier države Stefan Löfven večkrat zanikal kakršno koli povezavo med množičnim priseljevanjem in nastankom kriminalnih tolp v državi.