Oldal kiválasztása

Super praksa: najboljši triki sode bikarbone v letu 2019

Za vas smo zbrali najboljše nasvete.

Brez dvoma je soda bikarbona čudežno zdravilo: čarovnija, ki jo lahko naredite v svojem domu. Prepričan sem, da vam ne bomo privoščili tega velikega presenečenja. In prepričani smo, da imate tudi nekaj dobrih trikov na rokavu. Zdaj imamo kup nekaterih najbolj kul in najboljših praks v letošnjem letu!

Pralni stroj
Ali je mogoče pravilno čiščenje pralnega stroja? Bi bilo lepo sijati ne samo znotraj, ampak tudi znotraj? Po dragih kemikalijah ni potrebe, imamo veliko enostavnejšo rešitev.

Za 2 skodelici kisa dodajte 3 žlice sode bikarbone in jo nalijte v posodo z detergentom in nastavite najdaljši in najbolj vroč program.

Ko je pranje končano, kritične površine obrišite z gobo in zaključite z mehko, suho krpo.

Fotó: pixabay.com

Ploščice
Če je razbarvan, je vrzel med ploščicami zasičena, brez skrbi, sode bikarbona bo pomagala! Premešamo z malo vode in nanesemo to kremasto zmes na ploščico in okolico. Pustite delovati približno 15-20 minut in sperite! Sijalo bo!

Vzmetnica in kavč
Zlasti blazine, odeje in vzmetnice je težko očistiti, čeprav se boste morda želeli počutiti v svoji postelji v res čistem okolju. Če pa po njih potresete sodo bikarbono, vtrete prašek v tkanino in po 1 uri uporabe jih vakuumirajte po vsej površini, lahko resnično sanjate o svoji glavi.

Umivalnik
Če morate oprati mastne stvari, ki jih je težko očistiti, jih pustite, da vodo in potresemo soda bikarbono po vodi in pustite, da se namakajo pol ure. Če nimate toliko časa, ga posujte naravnost po gobici umivalnika, da ga operete. To bo veliko lažje in hitreje kot kdajkoli prej.

Hrošči
Ti domovi že skoraj vse leto poskakujejo v njihove domove, ti nezaželeni in nepovabljeni vsiljivci. In naslednje leto verjetno ne bo nič drugače.

Prava mešanica jih drži stran in ne preostane vam drugega, kot da razpršite reže in prehode tam, kjer se pojavijo. Še posebej okenska polica.

Zmešajte 1 žlico sode bikarbone in 1 čajno žličko kisa v pol litra mlačne vode in akcija je vklopljena! Ne bodo brez žuželk in bodo veliko bolj umirjene kot vaše noči in dnevi.

Kada
Trdovratna mila v kadi, zavesi za tuširanje in umivalniku so prav tako lahko moteča. Toda lahko ga odpravite v trenutku, če mokro krtačo potresete s sodo bikarbono in jo podrgnete s površino.