Oldal kiválasztása

Športni svet žaluje, morilska bolezen se je končala z legendarnim trenerjem zvezd

Becker, Wilander in Ivanišević so bili tudi učenci Boba Bretta.

Bob Brett je umrl v sedeminšestdesetih letih. Legendarni avstralski trener je v svoji karieri sodeloval s teniški igralci, kot so Boris Becker, Mats Wilander ali Goran Ivanišević.

Po poročilu ATP, ki organizira moška tekmovanja, je smrt profesionalca, ki se v športu ukvarja 46 let, povzročil rak – je poročal MTI.

Lani je Brett osvojil nagrado, poimenovano po Timu Gulliksonu, ki jo lahko prejmejo trenerji, ki so v svoji karieri dali zgled igralcem in trenerjem ter jih navdihnili za izboljšanje igre.

Njegov največji trenerski uspeh je bil pri Borisu Beckerju. Za priprave je bil odgovoren med novembrom 1987 in februarjem 1991, v tem času je nemški teniški igralec zmagal na 18 turnirjih, 1989 pa je bilo najboljše leto v karieri z uspehom na Wimbledonu in US Open. Na samem koncu njunega skupnega dela je Becker zmagal tudi na OP Avstralije in nato postal svetovni vodja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Nedolgo zatem je Gorana Ivaniševića treniral avstralski trener, ki je do konca sezone 1995 Hrvata premagal na devetih turnirjih, dvakrat pa v Wimbledonu – leta 1992 proti Andreju Agassiju in leta 1994 proti Peteu Samprassu – šele v finalu. Ivaniševič je Bretta postavil v svojo ložo v finalu leta 2001, ko je končno lahko zmagal v All England Tennis Club, ko je premagal Patricka Rafterja.