Oldal kiválasztása

Šokiralo je sosede: sedemletna družina je v kleti živela 10 let

Moški in njegovih šest otrok so se s konca sveta skrivali v kleti, zdaj pa so jih oblasti našle.

Čakal konec sveta je nizozemski moški s šestimi otroki približno deset let živel v kleti, zaprti stran od sveta.

Policija je družino našla v kleti skrite družinske kmetije v kraju Ruinerwold na vzhodu države, je v torek sporočila tiskovna konferenca.

Nizozemski radio je poročal, da sta moška in njegovih šest otrok, starih od 16 do 25 let, v kleti čakala konec sveta.

Lastnik bližnje gostilne je policijo opozoril v ponedeljek, ko je srečal prestrašenega mladeniča, ki mu je rekel, da že devet let ni bil iz kleti. “Rekel mi je, da beži in potrebuje pomoč” – je povedal vgostitelj.

Policija je na kmetiji našla šest ljudi, ki bodo skrbeli – je dejala tiskovna predstavnica tega telesa. Ni povedal, v kakšnem stanju so jih našli in v kakšnih razmerah so živeli v kleti, češ da preiskava še traja.

A opozoril je, da so 58 letnega moškega prijeli v pripor in zavrnili sodelovanje z oblastmi.

Fotó: pixabay.com

Po poročanju nizozemskih medijev je policija za omaro v sobi v kmečki hiši našla stopnišče, ki je vodilo v klet, kjer sta živela oče in otroci. Ne vem, kje je njihova mati.

Domačini so bili šokirani nad dogajanjem. Novinarjem so povedali, da so na kmetiji vedno videli samo enega moškega, sploh ne vedo, da imajo družino. Kmetija se nahaja približno 200 metrov od vasi, za gozdnatim območjem. Po poročanju medijev ima tam velik zelenjavni vrt in koze, ki že vrsto let omogočajo družini samooskrbo – piše MTI.