Oldal kiválasztása

Šokantna novica je, da je umrla zvezda Monthy Python

Zvezda je premagala rak debelega črevesa in dan, a so ji pozneje diagnosticirali demenco. Ta bolezen je povzročila tudi njegova smrt.

Terry Jones, britanski komik, pisatelj, scenarist, igralec, režiser, zvezda Monthy Python, je umrl v torek zvečer- je v sredo napisal tiskovni portal BBC, ki se sklicuje na igralčevega agenta.

Rojen 1. februarja 1942 v zalivu Colwyn v Walesu. Leta 1969 je bil ustanovni član Letečega cirkusa Monty Python, ki je za BBC ustvaril skupno 45 epizod med letoma 1969 in 1974. Leta 1974 se je skupina Monty Python razšla, vendar so člani delali na več filmih, kot so The Gallop on Foot, Brian’s Life ali The Pomen of Life.

Terry Jones je povezan tudi z Julie Walters v vlogi Personal Services in Erikom Vikingom. Je avtor in avtor več resnih zgodovinskih knjig znanstvene vrednosti, objavljenih v časopisih The Guardian in The Observer.

Fotó: pixabay.com

Leta 2006 so mu diagnosticirali raka debelega črevesa, vendar se je od te bolezni popolnoma okreval. Leta 2016 so ugotovili, da ima redek tip demence. To je bil tudi vzrok njegove smrti – piše MTI.