Oldal kiválasztása

Skrivnosti karantene ljudi so prišle na dan, razkrite so bile neverjetne stvari

Eleanor Tattersfield je v vlogi „spovednice" lastnica papirja, pisarniškega in oblikovalskega podjetja, ki je ljudem naključno pošiljala razglednice. Eleanor je prejemnike prosila, naj svoje karantenske skrivnosti delijo s skupnostjo. Prejetih je bilo več kot 1200 odgovorov.

Eleanor Tattersfield, lastnica trgovine Marby & Elm in začetnica „karantenskih skrivnosti” – kot – umetniškega projekta, Ronnieja vsako jutro navdušeno pričakuje, da bo poštar dostavil nove razglednice. Število prejetih odgovorov je skoraj neverjetno, doslej je bilo poslanih skoraj 1200 odgovorov.

Odgovori spadajo v več kategorij, obstajajo sporočila o našem odnosu do življenja; o spremembah, ki jih je povzročil Covid, ali zgolj o našem smešnem odnosu s hrano; spol; o oblačenju. Pa poglejmo, katere skrivnosti so med karanteno najbolj mučile vest Londončanov:

„Med karanteno sva se poročila, zato na poroko ni bilo treba nikogar povabiti.”

„Zemljevid sem izvedel, upam, da se NE bom nikoli več srečal s taščo.”

„Debel sem: takšno je življenje na zapornem pasu.”

„Zaljubil sem se v svoje življenje – spet.”

„Na spletnem razgovoru za službo sem nosil dno pižame – službo sem dobil in delam zdaj.”

„Z izgovorom sem uporabila karanteno in se razšla s partnerjem. Ups! ”

„Zaradi COVID-a sem izgubil službo, ki mi ni bila všeč, in to projiciral na svoje okolje. Dolgo sem mislil, da sem izgubil službo, ker sem jo leta slabo opravljal. Zdaj imam novo službo, počutim se, kot da sem na dobrem mestu in sem zaljubljen v enega od svojih sodelavcev. Kreten leta 2020 mi je pomagal postati to, kar sem v resnici.”

„Ko so moji otroci na vidiku z možem, si med vikendi naročim drago hrano. Nyami! ”

„Naključno sem se na Amazonki prehitel iz gumijastega sladkorja. Celoten nahrbtnik bi lahko napolnil s sladkarijami.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Nimamo skrivnosti, le nežne spomine.”

„Kršil sem zakon, med karanteno sem poslal preveč seksualnih in vabljivih sms-ov.”

„Začel sem z vročim mladim mornariškim častnikom, 12 let mlajšim. Nihče ni rekel, da je bil v zvezi z enim od mojih prijateljev. Pozdravljeni, mornar! Postpis: Mlada petdeseta.”

„Ugotovila sem, da je bil moj zakon toliko boljši, kot sem mislil. Ne hvalim se. Velikokrat sem seronja. „

„Nakup knjig po spletu je postal moja obsedenost, zato moram vsaj kaj počakati in je to smiselno. Do zdaj sem prebral samo eno knjigo.”

Eleanor namerava na obsežni razstavi javno objaviti „karantenske skrivnosti”, s čimer bo vsak lahko iz njih sklepal sam – piše BBC. Kaj po Eleanorj izveš o skrivnostih spovedi?

„Številna sporočila so ga opozorila, da si vsi delimo enako med seboj. Vsi čutimo enako ljubezen, enako veselje in vsi se borimo z enakimi slabostmi in tesnobami. Vsi smo povezani.”