Oldal kiválasztása
News

Šestinšestdesetkrat so odpravili ilegalno migrantsko taborišče v Parizu

V migrantskem taborišču na severu Pariza živi 1436 migrantov, ki jih je policija že leta 2015 evakuirala (!). Domačini pravijo, da so oblasti nad nemočnimi priseljenci popolnoma nemočne.

Oborožena policija v gumijastih rokavicah in obraznih maskah je ta teden preletila javni trg na severu Pariza, ki ga na tisoče migrantov občasno ilegalno zaseda. Ta teden so skoraj 15 ljudi, vključno z 93 mladoletniki, prepeljali v 15 določenih srednjih šol v bližini, ki jih začasno sprejmejo v telovadnice. Kljub prizadevanjem oblasti ljudje, ki živijo v bližini, samo gledajo policijo in pravijo, da bo območje čez nekaj tednov spet polno migrantov.

Pesimizem prebivalcev ni neutemeljen, saj je zadnjič od leta 2015, ko je bilo ilegalno migrantsko taborišče izbrisano, 60. čas. Policija pa je zdaj obljubila, da bo ustanovila posebno enoto za spremljanje in vzdrževanje problematičnega območja.

Fotó: pixabay.com

V teh in podobnih taboriščih so pogosto prevladovali nesrečni pogoji. Droga in nasilje sta bila del vsakodnevne rutine, saj so taksisti poročali, da so turiste odpeljali mimo, namesto da bi videli, da so priseljenci v kampih, ki so jih ustvarili smeti.

Tam je živelo 1500 ljudi.

Če nimam druge izbire, grem za to, vendar vidim obraz na svojih potnikih. Ne občudujem ga, ker se bojim kraja. Pokaže agresivnost, ki ni nikomur dobra
-prej je rekel taksist.