Oldal kiválasztása

S svoji nastanitev migranti trgujejo v Nemčiji

Škandal migrantov, ki sta ga ta teden priredila dva hamburška politika, se stopnjeva. Priseljenci, ki živijo v begunstvu, so osumljeni nezakonitega najema stanovanja drugim.

Svobodni demokratični politik Cetin Akbulut trdi, da je v njegovem krogu prijateljev kar nekaj priseljencev, med katerimi je odprta skrivnost, da migranti ilegalno trgujejo s svojo določeno nastanitvijo. Začel je vrteti nit s kolegom Akbulutom v Hamburgu, v javnost pa je v začetku tega tedna stopil z informacijami, ki jih je pridobil. Po njihovih besedah bo eden od stanovalcev begunca našel nov dom in se na primer preselil k svoji deklici. Vendar to ne pomeni, da gre vladi in daje svoje prazno bivališče drugemu migrantu, ki sicer lahko v državi brez dovoljenja pride po ugodni ceni.

Nemški dnevnik Bild se je srečal tudi z več priseljenci, ki so potrdili govorico. Na primer, 38 letni afriški priseljenec je dejal, da je enostavno dobiti nastanitev, ker je bila zasebna telefonska številka znana posredniku.

Če ga kdo pokliče, lahko pomaga v razmeroma kratkem času
-pravi Afričan. Prenočišča se gibljejo od 300 do 500 evrov, gotovina in enomesečno predplačilo. V zameno pa lahko vsakdo živi v objektu anonimno brez vednosti oblasti.

Fotó: pixabay.com

Migranti poleg tega poročajo, da so možnosti za ulov skoraj nič, saj mora upravljavec zatočišča obvestiti stanovalca tri dni vnaprej, če ga želi preveriti.