Oldal kiválasztása

Ruski ljubimec in osumljenec vohuna: zasuk v primeru pogrešanega nemškega milijarderja

Pred kratkim je nemški RTL predstavil dokumentarni film Tengelmann, skrivnostno izginotje milijarderja. Po eni od teorij poslovnež ni umrl, le poskrbel je za njegovo izginotje, da je lahko pobegnil v Rusijo k svojemu skrivnemu ljubimcu.

Karl-Erivan Haub, eden najbogatejših mož v Nemčiji, je začel trenirati v soboto zjutraj, 7. aprila 2018, preden je izginil. V švicarski vasici Zarmatt ob vznožju Matterhorna na italijansko-švicarski meji se je vkrcal na vlečnico, izstopil na nadmorski višini 3.820 metrov, ugasnil telefon, si nadeval tekaško opremo in se podal na zasnežena, pusta divjina. Od takrat je ni videl nihče več.

Takrat je švicarski tisk poročal, da je družina Karl-Erivan Haub opozorila oblasti, potem ko se moški ni pojavil na dogovorjenem sestanku v njihovi nastanitvi v Zermattu. V iskanju njega je bilo na kraju dogodka ukazano 50 gorskim reševalcem in vojakom. Za iskanje pogrešanega so bili razporejeni tudi psi, brezpilotni letali, termo kamere in helikopterji. Reševalna ekipa je skoraj 10 dni iskala po terenu, prerezanem skozi ledeniške razpoke in strme skalne stene, vendar neuspešno.

Haub je bil milijarder, lastnik in izvršni direktor nemške skupine Tengelmann. Njegovo premoženje je bilo ocenjeno na več kot 4 milijarde evrov, torej približno 1430 milijard forintov v obdobju pred izginotjem. Skupina vključuje tudi verigi diskontnih trgovin OBI in KiK.

Medtem so na dan prišle vse bolj divje teorije o usodi premožnega človeka, pri čemer mnogi pravijo, da Haub v luksuznem okrožju Moskve še vedno živi svoje življenje srečno, a popolnoma anonimno. To nit lahko okrepi tudi dokumentarni film nemškega televizijskega programa. RTL poroča, da je Haub dvakrat ponoči telefoniral z Rusinjo dvakrat zvečer, preden je izginil. O ženski, omenjeni v filmu, ni preveč podatkov, tako kot Nina S. z navedbo neimenovanih virov trdi, da je stara 41 let in je menda tesno povezana z rusko tajno službo, prav tako ni mogoče izključiti, da je ena obveščevalnih agentov.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Tudi vsebina telefonskih pogovorov ni znana, znano je le to, da sta Haub in Nina S eno uro in nato oseminštirideset minut govorila z rusko Zvezno varnostno službo (FSB). Ob analizi podatkov moškega mobitela so oblasti prišle do zaključka, da je Haub v Rusiji živel ločeno skrivno življenje, skoraj nikomur skoraj neznano, in je imel celo ljubimca v ruski prestolnici. V dokumentarcu ni bilo potrjeno, da sta ljubimec in Nina S. ista oseba.

Po predstavitvi filma je tudi najbolj brani nemški dnevni časopis Bild objavil članek, ki je razkril več informacij o Rusinji, imenovani Nina S. Po njihovem mnenju je 41 letnica direktorica marketinga ruske metropole, turistične agencije v Sankt Peterburgu ter strastna alpska plezalka in pilot helikopterja.