Oldal kiválasztása

Rossi se lahko veseli, napadalec se lahko vrne v madžarsko reprezentanco v super formi

Temeljito prerežite nogometno NB I prvega kroga Nikolić Nemanje. Napadalec, ki se je pred tem odpovedal reprezentanci, je za moštvo Zalaegerszeg dosegel dva zadetka.

Napadalec Mol Fehérvár-a Nikolics Nemanja je bil najprej uspešen iz enajstmetrovke v odpiranju sezone 3-3 proti ZTE, nato pa je dosegel zadetek, ki bi bil cenjen kjerkoli na svetu. Menda je Marco Rossi, ki je na tribunah ZTE Arene, navdušen tudi nad vzponom 32-letne legende Vidija, saj bi reprezentanca Nikolicsa v dobri formi zelo potrebovala.

Po dveh in pol letih se lahko Nikolić ponovno v reprezentanci
Napadalec, ki je bil do zdaj v reprezentanci 27-krat, je leta 2018 izpadel iz reprezentance kot igralec Chicago Fire. Zadnji dve leti, marca, je dobil sedem minut proti Škotom (takrat je bil Belgijec še kapetan Georges Leekens).

“Resno sem se odločil, izbire nisem preklical niti za trenutek. Nisem tip, da bi neodgovorno govoril stvari, ampak rekel vam bom, od takrat so bili storjeni koraki.”
-Nikolić je za National Sports povedal aprila.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vendar so v posvetovanju z Marcom Rossijem ugotovili, da se bo, če bo v prihodnosti pokazal dobro formo in je njegovo trenutno stanje primerno. Vendar se je takratni okvirni oglas zaradi koronavirusne epidemije zavlekel. Zdaj pa se je cesta znova odprla za Nikolicsa, ki je prej osvojil naslov za dosego zadetkov v madžarski, poljski in ameriški ligi in se doslej petkrat prebil v reprezentanco, s katero je sodeloval tudi na evropskem prvenstvu 2016 Prvenstva.

“Pogovarjali smo se prej, če me povabite, bom rekel da in prišel bom v reprezentanco. Da pa to storim, moram vsaj na naslednjih tekmah pokazati vsaj to obliko. Napadalec mora doseči golove, da upa na klicočega iz reprezentance.”

Nikolics je za NSO Tv povedal po tekmi proti ZTE.

Nikolics lepotna nagrada proti ZTE.
Madžarska reprezentanca bo 3. septembra igrala proti Turčiji v ligi narodov, tri dni pozneje pa bo gostila Rusijo. Kvalifikacije evropskega prvenstva proti Bolgarom bodo 8. oktobra.