Oldal kiválasztása
News

Resno varnostno tveganje, razpoke na krilih letala

Letalo Boeing 737 je bilo odkrito zaradi letalske nesreče v Indoneziji in Etiopiji, potem ko je življenje izgubilo skoraj 350 ljudi.

Ameriški proizvajalec letal Boeing se sooča z drugo varnostno težavo, potem ko je med iskanjem starejših različic svojih 737 reaktivnih letal odkril potencialne razpoke na 38 zrakoplovih, so sporočili iz družbe.

Letalske družbe bodo morale pregledati letala Boeing 737NG, ki so bila v uporabi od 90. let prejšnjega stoletja, in po vsem svetu pregledali 810 letal. V petih odstotkih letal na 38 ravninah so našli vdolbine v vilicah, ki pritrdijo krila na trup, kar zahteva popravilo, je dejal Boeing. Družba ni poročala, katere letalske družbe upravljajo problematično letalo, vendar je brazilska letalska družba Gol 11 letal, za katere je znano, da so zunaj obratovanja, medtem ko ameriški Southwest Airlines iz teh razlogov ne dovoljuje vzleta dveh zrakoplovov.

Fotó: pixabay.com

737NG je starejša različica modela, ki ga je Boeing želel nadomestiti z modelom 737 Max, vendar je 737 Max naročil na tla, potem ko je v dveh tragedijah tega tipa skoraj 350 ljudi izgubilo življenje. Razpoke v 737NG so najprej odkrili na strojih, ki so se preoblikovali iz potniškega v tovorni – piše MTI.