Oldal kiválasztása

Razvoj v pariškem pokolu, policijska pripravljenost

V začetku tega meseca je pariški policist z nožem ubil štiri svoje kolege, zdaj pa so aretirali ljudi, ki so bili v stiku z njim.

Francoska policija je aretirala pet ljudi v povezavi z islamistično policijo, ki je zabodla štiri svoje kolege – je v ponedeljek tiskovnim agencijam povedal vir, seznanjen s podrobnostmi preiskave.

Aretacije so izvedli zgodaj zjutraj v ponedeljek v oddelku Val d’Oise blizu Pariza.

Viri, ki so blizu policije, so prejšnji teden povedali da – je pri organih prišlo do pokola – ponovno odprli notranjo preiskavo trupla osumljenih islamističnih ravnateljev.

Fotó: pixabay.com

45 letni napadalec Mickael Harpon, IT-uslužbenec, je v policijski obveščevalni upravi delal od leta 2003, v začetku oktobra pa s kuhinjskimi noži ubil štiri sodelavce, tri policiste in civilnega uslužbenca. Harpon je leta 2008 prešel v islam. Prve poizvedbe so pokazale, da je njegovo okolje vedelo, da je privolil v določena kazniva dejanja, storjena v imenu muslimanske vere, in trdil, da “razume” napad iz januarja 2015 na uredništvo satiričnega časopisa Charlie Hebdo, v katerem je bilo 12 mrtvih in stik z ljudmi ekstremističnega salafističnega gibanja.