Oldal kiválasztása

Razkrivamo brutalne metode nigerijske mafije, ki se širi po Evropi

Med najbolj razširjene mafije po svetu sodi tudi nigerijska. Njene metode so unikatne, velikokrat se poslužujejo celo črne magije. V Nemčiji imajo že dobro prepleteno mrežo, vladni organi pa jih omenjajo kot bratovščine in ne kot klane.

V Nemčiji je vse več žrtev nigerijske mafije, ki se širi kot gobe po dežju. Med njihove najznačilnejše dejavnosti sodijo trgovina z ljudmi, prekupčevanje drog in prostitucija. Praviloma privabljajo mlada nigerijska dekleta v Evropo z obljubo po boljšem življenju. Ko pa so dekleta že v Evropi, jih ustrahujejo in jim zagotavljajo, da je prostitucija edini način, da se jim ne zgodi nič hudega in da so njihove družine v domovini varne.

Leta 2018 je deset tisoč Nigerijcev zaprosilo nemške uradne organe za azil, kar predstavlja 30-odstotno rast v primerjavi s podatki prejšnjega leta.

Fotó: pixabay.com

S tem so Nigerijci tretja največja etnična skupina, ki je migrirala v Nemčijo. Državni organi pa računajo na to, da bo letošnja številka migrantov iz te afriške države še večja. Povrhu tega živi tudi v Italiji več tisoč Nigerijcev, ki se vse pogosteje odločajo, da bodo šli naprej, in sicer v Nemčijo, kjer so boljši življenjski pogoji. Pogoj za priključitev k bratovščini je udejstvovanje na zelo brutalni ceremoniji. Del obreda je tudi, da kandidat poklekne pred „botrom”, ki je vodja določenega področja, med tem pa ga ostali člani bičajo in tepejo s šibami. Nekateri položijo prisego že v Afriki, spet drugi šele po prihodu v Evropo. Če pa kdo krši zaprisego, ga čakajo zelo resne posledice.

Očividci so poročali o konkretni zadevi, ko je eden od razpečevalcev drog bratovščine v upanju na milejšo kazen pričal proti svojim tovarišem na sodišču. Kasneje so nigerijskega moškega možje mafije zasačili v enem baru, ga odvlekli v sanitarije, kjer so ga z železni cevjo posilili.