Oldal kiválasztása

Prostovoljci iz nemške opice doma so se prostovoljno prijavili

Neverjetno, toda mati in dve hčerki sta povzročili smrt številnih opic. 60-letna ženska in njeni otroci so se prostovoljno javili.

Preiskave proti trem ženskam na silvestrovo v živalskem vrtu Krefeld so povzročile požar, prostovoljne ženske so na silvestrovo preganjale kitajske luči za želje, domišljijska hiša pa naj bi tam gorela.

Požar v hiši opic Krefeld Zoo je v celoti zgorel, umrlo je več kot trideset živali, med njimi šimpanzi, orangutani in dve starejši gorili.

Tik pred požarom so domačini na območju opazili leteče luči, policisti pa so na parkirišču živalskega vrta našli tri takšne naprave, ki so jih v Nemčiji prepovedali – je v četrtek dejala tiskovna konferenca. Nato so se na policijski postaji prijavile tri ženske, 60-letna mati in odrasle hčere.

Njihovo pričanje je odprlo preiskavo zanje zaradi neprevidnega požara. Prekršitelji so lahko obsojeni na do pet let zapora.

Fotó: pixabay.com

Šef lokalne kriminalistične policije Gerd Hoppmann je dejal, da so ženske naročile pet svetilk na spletu in dejal, da ne vedo, da so v Nemčiji nezakonite. Na embalaži izdelkov ni bilo opozorilo, da jih ne bi smeli uporabljati v Nemčiji. Hoppmann je dodala, da so ženske pustile vtis o „povsem normalnih ljudeh”, ki so videti „pametne in pripravljene”, in dejala, da je dovolj pogumna, da lahko predstavi in prizanes organom zapleteno preiskavo. Kot je opozoril, se ženske bojijo, da jim bo to maščevalo.

Trženje in uporaba svetilk za kitajsko poreklo sta v večini nemških provinc od leta 2009 prepovedani. Pot majhnih balonov vročega zraka z odprtim plamenom po vzletu je popolnoma nenadzorovana in lahko kadar koli med letom trči vnetljive materiale – kot so strehe zgradb – in povzroči požar.