Oldal kiválasztása
News

Princesa Catherine in William sta se resno odločila: to vpliva tudi na njihove otroke

Nekaj prinčevskih parov se je pridružilo knežje gibanju v Cambridgeu. Njihova odločitev vpliva tudi na princeso Charlotte.

Princesa Catherine in njen mož princ William se nista posvečala vsakdanji odločitvi. Verjetno se to v življenju kraljeve družine še ni zgodilo.

Izrazita svojo solidarnost, prinčevski par iz Cambridgea v nedeljo na družabnih omrežjih ne bo delil novih fotografij, na katerih princesa Charlotte praznuje šesti rojstni dan. Serija fotografij je bila že narejena, zato bi lahko bili nad to nenavadno odločitvijo vsi presenečeni.

irustracija
Fotó: pixabay.com

Od petka je bila organizirana štiridnevna stavka, ki so jo vodili športni klubi in športne organizacije, da bi ozavestili rasizem in seksizem ter poudarili zlorabo športnikov. V okviru tega je bilo končno odločeno, da tudi rojstnodnevne fotografije ne bodo objavljene v javnosti.

“Kot predsednik FA se pridružim celotni nogometni skupnosti ob vikendu, ki bojkotira družabna omrežja. W.” – Princ William je na strani Cambridge Twitter zagotovil svojo solidarnost.

To se je zgodilo potem, ko je Vilmos v začetku tega leta zaradi pomanjkanja ukrepov proti zlorabam sklical izredni sestanek v FA. Nato je prihodnji kralj izjavil, da “je bilo dovolj”.

Za delovanje naj bi bil Vilmos navdihnjen, ko je videl poplavo žalitev nekaterih največjih nogometnih igralcev. Princ je dejal, da bi rad radikalno in celovito ocenil, kako se lahko igralci in navijači soočijo z rasizmom med tekmami. Blokiranju družbenih omrežij so se pridružili igralci in klubi iz vseh najpomembnejših športov v Veliki Britaniji.