Oldal kiválasztása

Princa Williama napadajo zaradi šal s koronavirusom

Prihodnji britanski monarh se je spomladi ob nekem dogodku pošalil glede virusa pandemije in ti stavki ga zdaj preganjajo.

Pred dnevi je princ William sporočil, da se je spomladi tudi v največji skrivnosti boril s koronavirusom, ki ga doslej ni objavil, ker ni hotel povzročiti panike. Takrat bi morali Britanci skrbeti za dva dediča hkrati, ker je bil takrat okužen tudi Williamov oče, princ Charles.

In sedanje obvestilo je marsikoga spomnilo na dogodek izpred nekaj mesecev, ko je Vilmos še vedno govoril o Covid-19 v precej smešnem slogu. Princ iz Cambridgea je 3. marca obiskal Catherine z Dublinom in tam najprej izrazil, da ne razume, zakaj so bili koronavirusi tako zaskrbljeni sami zase, saj je bilo kot malo mraz.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Nato je izjavil, da bodo samo mediji situacijo napihnili, stvar pretiravali. Sčasoma se je pošalil, da bi morali vsi skrbeti zanje, ker oba širita koronavirus.
Dva tedna kasneje je princ Charles sporočil, da gre v karanteno, ker je dal pozitivne teste, Anglija pa je bila zaprta tudi zaradi številnih bolezni. Potem je še nekaj tednov pozneje Vilmos sam zbolel in je po njegovih pripovedovanjih komaj dihal.

V britanskem tisku so na več mestih imenovali ironično, da so se Williamove šale preganjale, usoda pa je zagotovila, da je na lastni koži izkusil tisto, kar je prej imenoval nič.