Oldal kiválasztása
News

Presenetljivo: te skrivnosti o seksu niso bile znane

Z vami delimo osupljiva dejstva

Ali dobro poznate vse zvijače, trike in prijeme v zvezi s spolnostjo? Zagotovo ste že veliko brali o tej temi in menite, da ni stvari, ki je ne bi vedeli o seksu. Kljub temu pozorno berite naprej, saj vam razkrivamo zadeve, o katerih se vam niti sanjalo ni.

100–500
Kaj menite, kaj pomenijo te cifre? Morda se ljudem pritisk med seksom poviša do teh številk? Morda so se ohranile najvznemirljivejše erotične slikarije izpred toliko let? No, ne eno ne drugo. Zanimivo dejstvo je, da so raziskovalci ugotovili, da se med združitvijo sproži toliko gibov. Stavimo, da niste razmišljalo o tem, kolikokrat zdrsne moški v žensko med enim spolnim aktom. Na srečo je to vprašanje zanimalo znanstvenike, tako smo sedaj vsi informirani o njihovih odkritjih. Zato pa se vam ni potrebno koncentrirati na štetje, ampak raje uživajte v trenutku.

Ne da bi se zavedali
Zagotovo ste tudi vi imeli kdaj erotične sanje. Morda ste se celo že zbudili tako, kot da bi se nadvse imenitno ljubili. V največ primerih ljudje ostanemo na stopnji vzburjenosti, toda ni izključeno, da med spanjem ne bi mogli doživeti orgazma. Po mnenju znanstvenikov je vse odvisno od koncentracije, zavesti, saj se to lahko primeri celo brez fizičnih dražljajev tudi med spanjem.

Ženske v prednosti
Čeprav ženske težje doživijo vrhunec od moških, pa imajo dve ogromni prednosti med orgazmom. Po eni strani imajo veliko več živčnih končičev na klitorisu in v njegovi bližini kot jih je na penisu moških, po drugi strani pa orgazem pri ženskah traja precej daljši čas. Povprečen orgazem pri ženskah traja 20 sekund, kar je trikrat daljše časovno obdobje od tistega, ko moški uživajo v vrhuncu.

Žalost ni nič nenavadnega
Žalost po seksu ni nič posebnega, ni le enkratno doživetje, ki je nastalo po izkušnji spolnosti, temveč zelo realna stvarnost. Zagotovo se je tudi z vami vam že pripetilo in teh občutkov ste se z veliko gotovostjo nekoliko sramovali oziroma sploh niste dojeli in razumeli, kaj se dogaja in zakaj. Ta občutek se lahko rodi ne le po združitvi s partnerjem, temveč tudi po masturbaciji. Vse skupaj je igra hormonov v človeškem telesu. Natančnejše raziskave o tem, kaj pravzaprav povzroča ta občutek, še potekajo.

Fotó: pixabay.com

Uspešni so tisti z dobrim vohom
Že pri izbiri partnerja igrajo izjemno veliko vlogo vonjave. Med seksom pa se njihov učinek še okrepi. Morda je to vzrok, da ljudje z dobrim vohom bolj intenzivno uživajo v seksu kot ljudje s povprečnim vohom.