Oldal kiválasztása

Presenečenje v letalu: potniki niso mogli verjeti, kdo nadomešča pilota

Eden od letov na EasyJetu se za pilota ni pojavil, zato je bilo treba izbrati drugo rešitev.

Letalo iz Manchestera bi v ponedeljek začelo dve uri pozno, toda na srečo potnikov je nekdo rešil težavo – piše Independent.

Fotó: pixabay.com

Potnika britanske letalske družbe EasyJet do Alicanteja je na koncu potoval eden od potnikov na počitnice na špansko mestno letališče. Ki seveda ni bil le navaden potnik, ampak pilot nizkocenovne letalske družbe.

Michael Bradley je potnikom na letalu povedal, da zamude ne bo, ker bo on vodil letalo. Nato je v šali dodal, seveda le, če jih ne motijo, da ni v uniformi. En potnik je posnel video prizor in ga objavil na svoji Facebook strani.

 

Moški je dejal, da je pripravljen na to priložnost in da slučajno nima vseh dokumentov, potrebnih za prevzem letala, vključno z dovoljenjem njegovega pilota. Ko so prispeli na letališče in videli, da je njihovo letalo še vedno rezervirano za dvourno zamudo, je Bradley poklical EasyJet in izjavil, da želi iti na dopust in da je pripravljen storiti uslugo.

Tiskovni predstavnik letalske družbe je dejal, da morajo zaradi napake v francoskem nadzoru zračnega prometa odpovedati več letov, številna letala pa so zamujala in zaradi tega je bilo na številnih letih premalo osebja. Tiskovni predstavnik je dodal: “Hvaležni smo našemu pilotu, ki bo 2. septembra z družino odšel na dopust in prostovoljno odpeljal letalo.”

Tiskovni predstavnik je poudaril, da je bil pilot zelo spočit, saj je bil na dopustu štiri dni in je imel vsa dovoljenja za letenje letalom.