Oldal kiválasztása

Preobrat v zadevi umorjene romunske deklice, morilec je postal storilec

Moški je namenoma zapeljal v kamion, po tem ko so ga začele preganjati tudi nizozemske oblasti.

46-letni Nizozemec, ki so ga osumili umora 11-letne romunske deklice, je naredil samomor. Masol poroča, da je Johannes V. po prihodu domov frontalno trčil v kamion. Po ugotovitvah policije, naj bi moški namenoma zapeljal v tovornjak.

Nizozemska policija je romunske oblasti obvestila, da je moškega že nekaj let opazovala. Po podatkih obmejnih organov je Johannes V. od leta 2016 štirikrat potoval v Romunijo, večinoma le za nekaj dni. Najdalj časa, skoraj cel teden, je ostal leta 2017, a namen njegovih obiskov še ni znan.

Fotó: pixabay.com

Po podatkih Transindexa je bil moški v preteklosti že obtožen zaradi seksualnih zločinov. Romunsko pravosodje je prosilo za njegovo aretacijo, po tem ko so ga začele preganjati še nizozemske oblast, je naredil samomor. Po mnenju kriminalistov naj bi pedofil po vsej verjetnosti sam izvedel ugrabitev deklice. Vasi v okrožju Dâmboviţa je prečesal v „slogu lovskega teritorija” z najetim avtomobilom.

Medtem je romunsko generalno tožilstvo prevzelo primer v nedeljo najdene umorjene 11-letne deklice. Nizozemske oblasti so še naprej pripravljene na tesno sodelovanje v zadevi.