Oldal kiválasztása

Prejeli smo tragično novico: legendarnega filmarja našli mrtvega v jezeru

Poljski filmski producent je bil pogrešan od nedelje, njegovo truplo je bilo najdeno šele pred kratkim.

Truplo uspešnega poljskega filmskega producenta, Piotra Wozniaka-Staraka so našli v jezeru. Moškega so iskali od nedelje zjutraj, potem ko so ugotovili, da je z motornega čolna padel v vodo – je v četrtek sporočil vir poljskega notranjega ministrstva.

39-letni Piotr Wozniak-Starak je bil priljubljen poljski filmski producent s številnimi uspehi: med drugim je sodeloval pri pripravi stvaritve z naslovom Bogovi, ki je prejela mnoga priznanja.

Iskanje pogrešanega moškega se je začelo po tem, ko so v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah našli njegov motorni čoln na jezeru Kisajno, ki leži na severovzhodu Poljske. 27-letna ženska je poročala, da sta oba z motornega čolna padla v vodo, a je njej po sto metrih uspelo priplavati do brežine.

Izredno bogata družina Wozniak-Starak ima ob jezeru počitniško hišo.

Namestnik notranjega ministra, Jaroslaw Zielinski, je v četrtek na Twitterji potrdil, da so po vsej verjetnosti v jezeru našli truplo producenta.

Tudi studio Watchout je Facebooku potrdil novico o smrti Wozniaka-Staraka.

Fotó: pixabay.com

Wozniak-Starak je bil mož znane televizijske novinarke Agnieszke Wozniak-Starak. Zakonca sta pogosto polnila strani poljskega rumenega tiska. Očim producenta, Jerzy Starak, je eden najbogatejših Poljakov, čigar premoženje izvira iz farmacevtske industrije. Njegova mama, nekdanji model, Anna Wozniak-Starak, ima luksuzno restavracijo v parku Lazienki v Varšavi.

Wozniak-Starak se je izobraževal v Bostonu in New Yorku in se namesto družinskega podjetja odločil za film. Ustanovil je Watchout Studio, ki je leta 2014 posnel film z naslovom Bogovi. Prej je delal tudi kot asistent režiserja ob Andrzeju Wajdi pri filmu Katyn in kot asistent produkcije ob Volkerju Schlöndorffu pri filmu Štrajk. Njegov najnovejši film o hladni vojni z naslovom The Coldest Game z Billom Pullmanom v glavni vlogi bo premierno predstavljen novembra na Poljskem – piše MTI.