Oldal kiválasztása
News

Požar avstralske krtače: zgodila se je tragična letalska nesreča

Potniki na letalu, ki je pomagalo pri gašenju požara v grmu, so umrli.

V Novem Južnem Walesu na jugovzhodni Avstraliji se je v četrtek zrušilo gasilsko vozilo, pri čemer so umrli vsi trije člani posadke, so sporočile agencije za pomoč v nesrečah.

C-130 Hercules je bil odklopljen iz Snowy Monara, sto kilometrov južno od Canberre, od glavnega mesta Avstralije – pišejo.

Na območje so bili napoteni helikopterji.

V tistem delu Avstralije so se s povratkom vročine in suše ponovno začeli pojavljati grmičevi požari. Nova gasilska enota New South Wales je opozorila na več okrožij. Večinoma v jugozahodnem delu države, mejah avstralske prestolnice in severozahodnem območju, 40 kilometrov od centra Sydneyja. Letališče Canberra je zaprto zaradi burnih požarov.

Fotó: pixabay.com

David Elliot, državni državni sekretar za nujne službe, je dejal, da se okoliščine, ki jih je imel v zadnjih mesecih, vračajo. Politik je tudi prebivalce pozval, naj bodo zelo pozorni glede požarov.

V Avstraliji ostajajo razmere v vzhodnem predmestju prestolnice Canberra hude, posebna opozorila pa so v več predmestjih. Ljudje so bili pozvani, naj takoj odidejo v zavetišče ali bližnji športni center. Povedali so tudi, da je prepozno zapustiti območje z avtomobilom zaradi še enega ogromnega morja plamena, ki bi lahko dosegel ceste. Ogenj se širi zelo hitro.

Bližnji požari v grmih so se pojavili v sredo in jih v četrtek še podžigali močan veter – piše MTI.