Oldal kiválasztása

Pozabite na sodo bikarbono! To postavite v hladilnik proti vonjavam!

Vse bo imelo "vonj hladilnika" v hladilniku in tega neprijetnega vonja ne morete odpraviti? Tudi soda bikarbona je dobra ideja, vendar vam pokažemo nekaj, kar je še bolj učinkovito!

Ima značilen hladilni vonj, ki ga tudi odtajanje in temeljito čiščenje v hladilniku ne moreta popolnoma odpraviti, tudi če hrano prevzame, jih lahko celo vržete ven. Večina gospodinjskih svetovalcev pravi, da je treba v tem primeru posodo s sodo bikarbono postaviti v hladilnik, da absorbira neprijetne arome.

To je tudi dobra ideja, a če imate doma običajno kavo, imamo boljšo idejo. Sodo bikarbono zamenjajte s kavno usedlino. Ta ne samo absorbira neprijetne vonjave, temveč tudi aktivno nevtralizira vsako aromo v hladilniku in namesto tega razprši vonj po kavi. Ta vonj pa se ne absorbira v hrano. Razlaga je, da kava vsebuje dušik, ki je zelo učinkovit nevtralizator vonja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Če ne želite kavne usedline spraviti v odprto skledo v hladilniku, ker se bojite, da jih boste razlili in nato očistili, v zavrženo, a izprano najlonsko zalogo nataknite nekaj žlic kavne usedline in nanjo zavežite vozel. S to preprosto metodo lahko že imate svoj dezodorant. Seveda je treba kavno usedlino menjati vsakih nekaj tednov ali mesecev, vendar je v aparatu za kavo običajnih pivcev kave vedno na voljo usedlina. Poleg tega lahko dezodorirajoče vrečke iz najlonskih nogavic postavite drugam, na primer v vadbene copate, lahkotne puhaste predale ali celo v avto.