Oldal kiválasztása

Poteka preiskava primera pacienta, ki je med operacijo izbruhnil

Šokantna je zgodba, na koncu je pacient umrl v Romuniji. Tožilstvo je odprlo preiskavo zoper bolnika, ki je bil pred osmimi dnevi močno opečen med operacijo in ki je zaradi neprevidnosti umrl zaradi svojih poškodb.

Nesreča 22. decembra je bila objavljena šele v zadnjih dneh. Kazenski pregon se je začel, potem ko je bolnik, ki je utrpel opeklino druge stopnje na štiridesetih odstotkih kože, umrl v nedeljo zvečer.
66-letnica je imela operacijo zaradi raka trebušne slinavke, najprej 13. decembra, po nadaljnjih devetih dneh pa jo je zaradi notranje krvavitve pregledal urgentni zdravnik. Takrat se je zgodila nesreča. Kot so povedali v bolnišnici, je bil pacient alergičen na pogosto uporabljena razkužila med operacijo, zato so ga pred operacijo sprali z razkužilom, ki vsebuje alkohol, ki ga običajno uporabljajo operativni kirurgi. To razkužilo se je zakurilo, ko je kirurg zdravil bolnikovo telo z električnim skalpelom.

Fotó: pixabay.com

Zdravstveni minister Victor Costache je pred ponedeljkovim sestankom vlade dejal, da bo poročilo uprave pripravljeno v začetku prihodnjega tedna, vendar je predhodno poročilo že pokazalo resne anomalije v eni od največjih bolnišnic v Bukarešti. Minister je dodal, da bo storil vse, da se ta nezaslišani incident ne ponovi.