Oldal kiválasztása

Potegnite nogavice na mopu - neverjeten učinek!

Pokažemo vam praktične, pametne in peni ideje.

Olajšajte si vsakdanje življenje tako, da bo čiščenje hitrejše, učinkovitejše in manj drago. Tako lahko prihranite ne le denar, temveč tudi energijo in čas, kar je lahko pravi zaklad, saj je žal polovica naših življenj v stalni naglici.

V pekač stresemo sol
Ko je torta pripravljena, boste pogosto ugotovili, da se koščki testa trmasto prilepijo na notranjo stran / obod kalupa za peko. Potresemo z malo soli, s suho gobo ali krpo pa ta sloj zlahka odmrznemo, ne da bi ga namakali, zaradi grobih zrn.

Na mops potegnite nogavice
Če uporabljate mop z ravno glavo in gobast del je star, preprosto nataknite čisto frotirno nogavico. Odlično bo izpolnil svojo novo določeno vlogo in tla bodo lepa, čista.

Na ogledalo nanesite peno za britje
Ko ste očistili kopalniško ogledalo, ga zavrzite z mehko krpo ali papirnato brisačo in potresite malo pene za britje. Previdno delajte na njej, tako da se enakomerno dotika površine in ne pušča črtastih sledi. Zakaj je to dobro? Presenetljivo preprečuje, da bi se ogledalo po tuširanju ali kopanju zmočilo. To je med hitro pripravo zelo priročno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Kis na kozarcih
Če pomivalnega stroja nimate ali ga ne želite uporabljati, lahko očala tudi izgledate brezhibno in brezhibno. Za pranje potrebujete le nekaj kapljic kisa. Zelo lepo jih očisti vsake drobne umazanije in daje kozarcu pravi sijaj.

Vlažna krpa
Ena največjih težav pri brisanju prahu je, da se pogosto zdi, da se prah samo premika in se premika iz enega kraja v drugega ali pa se lahko trmasto prilepi na površino pohištva. Če ga obrišete z rahlo vlažno mehko krpo, boste svoje delo precej olajšali. Pri lesenem pohištvu za vlaženje krpe uporabite malo olivnega olja, za ostale površine pa je mehčalec tkanine popolna rešitev.