Oldal kiválasztása

POSUJTE SOL V STRANIŠČE, UČINEK BO NEVERJETEN

Najmanj priljubljen prostor za čiščenje je gotovo kopalnica, zlasti stranišče, ki ga skoraj nihče ne mara čistiti. Če ga želite ohraniti čisto in higienično stranišče, vanj nasujte sol. Čudežno deluje!

Večina mikrobov se naseli v kopalnici, zlasti okoli stranišča, zato je pomembno, da je vedno brezhibno čisto. Pogosto pomagajo le najmočnejše kemikalije, če pa želite okolju in proračunu prijazno domačo metodo, potrebujete le nekaj pesti soli. Ta ne bo le razkužila straniščne školjke, ampak bo tudi odstranila usedline, zato je odlična za preprečevanje zamašitev. V nadaljevanju si preberite, kako jo uporabite.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Za čiščenje: sol preprosto nasujte v školjko.
Splaknite stranišče, da bo površina školjke povsod mokra, nato vzemite pest soli in jo posujte povsod. Nato jo pustite delovati vsaj tri ure; najbolje je, da sol posujete v stranišče za čez noč, saj bo tako delovala dlje. Po tem stranišče splaknite, lahko se boste prepričali, da bo bleščeče čisto, tudi umazanije, ki se je zažrla, ne bo več.

Če ste v velikih težavah: sol zmešajte z limono
Za trdovratne madeže in vodni kamen boste poleg soli potrebovali tudi malo limone. Iz soka polovice limone in 2-3 žlic soli pripravite mešanico, da dobite pasto. Temeljito premešajte, nato prelijte v skodelico in s straniščno krtačo nanesite na površino školjke. Pustite delovati deset minut in nato splaknite stranišče. Če školjka še vedno ni popolnoma čista, poskusite metodo ponoviti, tokrat soli in limoninemu soku dodajte malo sode bikarbone.

Proti zamašitvi: v školjko vrzite pest soli
Če želite preprečiti zamašitev stranišča, enkrat na dva tedna v vodo vrzite pest soli. Pustite jo delovati čez noč, nato pa stranišče preprosto splaknite. Solni tretma bo z odstranjevanjem usedlin preprečil manjše zamašitve, če boste sol redno uporabljali, pa bo preprečila tudi večje težave. Poleg tega opravlja tudi neprijetne vonjave.