Oldal kiválasztása

Podvodna riba je nakrila čoln veslačev

Šokanten napad z grozno silo. Člani štiričlanske ekipe, ki so prečkali Atlantik, so bili v življenjsko nevarni situaciji.

Šokantno je, kaj se je zgodilo z eno izmed ekip na tekmovanju v veslanju na smučeh Atlantic Challenge. Ladjo enote Latitude 35 nabodla štirimetrska podvodna riba – je po švicarskem članku Blick.

Štirje britanski športniki so bili že 26 dni na poti s Kanarskih otokov na karibsko destinacijo, ko so jih na tretjem mestu prestrašili plenilske ribe.

Krmar Jimmy Carroll je ravno dremal v kabini, ko je na ogljikovem trupu zaslišal, da se mu je med nogami nekaj počilo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Če bi bila žival poleti oddaljena pet centimetrov, bi to lahko imelo resnejše posledice nepričakovanega napada, saj je bila ekipa oddaljena približno 1800 kilometrov od Antigve. Tako so morali “le” odpraviti pronicanje vode, medtem ko so bili presenečeni, ko so ugotovili, da jim je agresivni modri marlin v poletni vrsti vdrl v čoln. Ne glede na to so morali zakrpati luknjo, vendar je bila ribja “pištola” ostala kot nekakšen zamašek.

Vznemirjeni spremljevalni jahti ni bilo treba pomagati enoti, ki nadaljuje pot po 5-urni zamudi 39 minut. Naslednji dan se je druga podobna riba izognila veslačem, toda poleg strahu niso imeli drugih težav. Predvidoma naj bi prispeli 20. januarja, po 38 dneh veslanja – skupaj z ribjim kopjem.