Oldal kiválasztása

Podatki o zamrznitvi krvi o človekovi zgodovini ukradenega tovornjaka

32 letni Omar A. je prejšnji teden v ukrajinskem tovornjaku z ukradenim tovornjakom strmoglavil nemški Limburg. Po besedah sorodnikov se je migrant v svoji državi boril z vojsko sirskega predsednika Bassarja al-Assada in je nekaj časa imel resne težave z mamili.

Limburška policija je sprožila postopek proti sirskim priseljencem v osmih točkah poskusa umora. Po razpoložljivih informacijah je moški namerno trčil v vrsto avtomobilov, ki so čakali na rdeči luči z veliko plina. Po mnenju strokovnjakov je le sreča, da med napadom nihče ni bil ubit. Oblasti so incident naslednji dan označile za teroristični napad. Omar A. se je leta 2014 odločil zapustiti državo zaradi tamkajšnje državljanske vojne. Sirski migrant je najprej pobegnil v Turčijo, nato pa se je med veliko krizo migracij eno leto pojavil v Nemčiji.

Fotó: pixabay.com

V trčenju je bilo osem poškodovanih.

Več nemških revij je uspelo govoriti z njegovimi moškimi sorodniki, ki so dali osupljive podrobnosti. En njegov bratranec je na primer za Bild povedal, da je Omar služil v sirski vojski. “Tri leta se je boril pod sirskim predsednikom Bassarjem al Asadom, ki so ga mnogi poimenovali surovega,” je dejal sorodnik. Priseljenci v Nemčiji so kmalu začeli z drogami. Spoznal je maroško žensko, ki je delala kot zdravnica, vendar je Omar zapustila pred letom dni. Potem naj bi se stanje še poslabšalo. Po besedah ​​družinskih članov 32-letnica ni bila preveč pobožna. Vendar pa je v nasprotju z dejstvom, da je več očividcev povedalo, da je migrant, ki prihaja iz kabine, po trku govoril z Allahom. Eden od stricev je priznal, da o Omarju v zadnjem času niso vedeli veliko.

 

Fotografija storilca po atentatu