Oldal kiválasztása
News

Po islamskem pravu je mladoletna dekleta odpeljala v migranta v Linz

Sojenje 35 letnemu afganistanskemu migrantu, ki je v Avstriji hitro postal pravi baron za mamila, se začne ta teden. Na sodišču v Linzu pa morate odgovoriti ne le zaradi droge.

35 letni afganistanski migrant je pred nekaj leti sam prišel v Avstrijo kot prosilec za azil. Moški je v domovini pustil ženo in sedem otrok. In v Evropi je začel drogo. Po navedbah tožilstva je priseljenec med aprilom 2017 in oktobrom 2019 živel kot pravi baron za mamila. Poleg marihuane bi lahko od njega kupili tudi kokain, tablete LSD in Ecstasy. Afganistanec je služil predvsem mladim dekletom in ženskam. Njegov cilj je bil, da se zasvoji in nato to izkoristi. Kajti bilo je veliko njegovih strank, ki niso znale plačati, a bi dali karkoli, da bi nabavili drogo.

Priseljenec je zato tako po islamskem zakonu tako mlade deklice kot odrasle ženske obvezal, da se poročijo v lokalni mošeji.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zgodilo se je pet takšnih priseg, za katere je afganistanski migrant imamu občasno plačal tisoč evrov (približno 350 tisoč forintov). Ker je bilo več žrtev, ki še niso dopolnili 18 let, je bil zoper preprodajalca drog sprožen postopek. Kot se je izkazalo, starši deklet niso vedeli ničesar o tem, kaj se je zgodilo. Če bo sodišče v Linzu priseljenca spoznalo za krivega, bi ga lahko postavili za rešetke do 15 let.