Oldal kiválasztása

Petletna deklica je rešila življenje mami

Deklica se ni obotavljala in je takoj poklicala rešilca, ko je videla, da ima mama prileganje.

Petletna Izzy Slack je nekoč našla mamo v postelji v resnem stanju. Imela je epileptični napad in se je tresela po vsem telesu. Na srečo hčerke ni obupala, takoj je vedela, kaj storiti in poklicala rešilca.

„Noge moje mame so trepetale, zato sem vzel njen telefon, poklical reševalno vozilo in jim rekel, da je ena od maminih copat na nogah, druga pa je padla. Vedela sem, kaj moram storiti, in povedati, ker smo prej veliko vadili. Ker reševalna vozila niso prišla dovolj hitro, sem jih poklicala drugič. Ko so me zaposlili, sem jim rekel, naj pohitijo” – je razložila deklica, ki so jo v šoli pozneje počastili zaradi svoje spretnosti.

„Ko so prispeli do hiše, sem jim odprl vrata, da so videli mojo mamo” – je dodal. Izzy Slack je bila zelo navdušena, ko jo je pred sošolci in učitelji počastila z vgraviranim obeskom, ki je bil napet na škrlatni trak.

”Zelo sem ponosen. Mamo sem videla v občinstvu, ko sem prejela nagrado„ – je dejala.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Samantha Slack, Izzyjeva mama je očitno zelo ponosna.

“On je moj mali diamant, rešil mi je življenje,” je dejal. Večkrat je videl njen napad. Navadil sem se napadov, vendar nikoli ne moremo biti dovolj previdni. Ne vemo, kaj bi se mi zgodilo, če bi ostala sama brez zdravniške pomoči. Veliko smo vadili, kaj storiti, ko vidi, da se mama sesede, trese in ne more vstati „

Deklica je tudi povedala, da so bili bolničarji zelo prijazni do nje in jim pokazala svojo želvo.